.

Watch

 
Почетна
Јубилеј хора Саборне цркве - 160 година рада Штампај Е-пошта

 Ове, 2013. година, Прво београдско певачко друштво (ПБПД), хор Саборне цркве у Београду, прославља свој велики јубилеј: 160 година постојања и рада. Хор је своју Крсну славу – Светог Василија Великог прославио у понедељак, 14. јануара 2013. године, најпре молитвено на Светој Архијерејској Литургији, коју је служио Епископ ремезијански Андреј (Ћилерџић), уз саслужење братства Саборне цркве и гостију из Пољске о. Марека Ваверњука и о. Михаила Чиквина. Током Литургије, владика Андреј је, са диригентом и члановима Првог београдског певачког друштва, преломио славски колач, а затим је служен и молебан за почетак нове године. На Литургији су заједно певали и велики и дечији хор ПБПД. Након богослужења, Друштво је угостило владику Андреја, госте из Пољске и своје добротворе у својим просторијама.

Исте вечери, уприличен је традиционални Новогодишњи концерт Саборне цркве, овога пута посвећен великом јубилеју ПБПД. Концерт је одржан у Дому синдиката, а ТВ Студио Б је обезбедила директан пренос. Поред ПБПД, под руковођењем диригента Светлане Вилић, и Дечијег хора ПБПД, под руковођењем хоровође Радмиле Кнежевић, наступио је и национални ансамбл "Коло", драмски уметник Петар Божовић и девојчица Ирина Арсенијевић, у улози деке и унуке, а водитељ програма била је драмска уметница Биљана Ђуровић. Сценариста је била Тамара Јаковљевић, а редитељ Петар Станојловић. Саборник посвећен јубилеју Друштва можете погледати овде .

 

  
Кликни да би увеличао слику!
Кликни да би увеличао слику!
Кликни да би увеличао слику!
Кликни да би увеличао слику!

 

 

 
< Претходно   Следеће >

Саборник

   Недељник Саборне цркве

Патријарх Српски Иринеј

QR код

Ако желите да нађете тачну физичку локацију Саборне цркве, довољно је само да мобилним телефоном скенирате овај код Google Map ће Вам одмах показати.

 


 

Најаве

Свети Стефан и Јелена Штиљановић - среда, 17.октобар: Света Литургија у 8:00
Недеља Светих Отаца Седмог васељенског сабора - недеља, 21.октобар: Света Литургија у 9:00 

Галерије

Sample image Саборна црква

Sample image Живот цркве - догађаји

  Деца у Саборној цркви

Патријарх Павле

Мошти у Саборној цркви

Обреди

Крштења

Венчања

  


Виртуелна шетња

Прошетајте курсором кроз олтар и централни део Саборне цркве, као да се уживо налазите у њој...

Светиња живота

Sample 6                                                                                                                                                                                                            Ова рубрика посвећена је деци, њиховом рађању и очувању светиње живота. Погледајте...

Концерти

Sample image                                                                                                                                                                                                    Традиционални новогодишњи концерти Саборне цркве у Народном позоришту у Београду. Погледајте...

Мултимедија

                                                                                                                                                                                                            Цртани филмови за децу и документарни филмови о животу Цркве. Погледајте...