.

Watch

 
Почетна
Снимци Штампај Е-пошта

Како настаје живот

Свеобухватни документарни филм о настанку живота, сагледан као препознавање истинске светиње живота и његовог развитка, кроз стручна објашњења свих фаза, од зачећа, преко развитка ембриона, развоја бебе, све до њеног изласка у овај свет. Филм открива фасцинантне податке о људском организму, његовим тајнама и бескрајној сложености свих функција унутар њега. Филм би требало да погледа свака жена или девојка која се олако одлучује на абортус, као и сви они који желе и очекују бебу. Веома је препоручљив за младе генерације, као драгоцен сазнајни извор о светињи живота.

 

 

***

Не убиј!

Получасовни руски документарни филм о абортусу, свим заблудама око ове теме, као и опасним замкама. У филму су приказани разговори са малолетним лицима (14-15 година) која се налазе пред одлуком о убиству детета у својој утроби, са лекарима који врше абортусе, духовним лицима и стручњацима који говоре о овој теми. Напомена: у филму су директно приказане и сцене абортуса и његових последица. У том смислу, филм није намењен за приказивање пред децом, али је веома препоручљив за младе у адолесцентном добу, којима је потребна благовремена информисаност по питању прераног ступања у телесне односе и последица које такви односи имају. Филм можете наћи и у оквиру књиге руског свештеника Илије Шугајева, "Једном за цео живот".

  

***

 

 Дневник нерођене девојчице

 

 ***


Беба и пас

 

 

***

 

Време је за бебе


Серијал "Време је за бебе", који се емитује недељом на РТС-у, сачињен је од прелепих истинитих прича које треба да охрабре младе људе да слободно рађају децу. Свака емисија прати ситуације кроз које пролазе отац и мајка бебе, рођење бебе, као и ситуације у којима видимо њихове рођаке, кумове, лекаре, комшије и пријатеље.

 

 

 
 

 ***

 

 Савремени изазови пред српском православном породицом

Изузетно предавање протојереја др Милоша Весина, пароха јужночикашког и професора на Богословском факултету у Либертивилу (САД), на истоимену тему, одржано у препуној великој сали Коларчеве задужбине, 10. новембра 2010. године. Богати садржаји, дирљиви примери из живота, драгоцени духовни путокази, снажне и опомињуће поруке. Овде наводимо аудио снимак овог предавања.
 

 

 
 ***
 

Сведочење девојке која је преживела абортус

 
Ђиана Џесен рођена је 1977. године у Америци, током покушаја њене 17-годишње мајке да изврши абортус над њом. Иако је њен живот требало да буде уништен, Божија воља је била другачија. Противно свим законима логике, природе и медицине, Ђиана се родила жива, али са дијагнозом церебралне парализе. Током мукотрпног детињства, испуњеног телесним и душевним боловима, али и борбом за живот, спознавала је величину Божије милости и љубави. Постала је пламени борац за живот, проповедајући широм света и сведочећи Христа. Овај снимак приказује њен говор одржан септембра 2008. године у Парламенту у Мелбурну.
 
 

 
 
 
 
 ***
 
 

Срби - народ који нестаје

 
Изванредни документарни филм, из продукције "Пријатељ Божији", живо сведочанство о катастрофалној демографској стварности српског народа и државе. Урађен је са благословом Патријарха српског Иринеја. Поред Његове Светости, у филму говоре и бројни интелектуалци, свештеници, стручњаци и обичан народ. Овај једноипочасовни филм, који почиње опомињућим речима Св. владике Николаја, приказује и анализира узроке нестајања нашег народа, у историјском, демографском, социолошком, културолошком и духовном контексту. Тема која је овде приказана у свом пуном светлу, а која је директно довела до страховите аутогеноцидности нашег народа, јесу масовна чедоморстава у Србији, земљи Светога Саве...
 
 


 
 
 
 ***
 
Филм Тврђава
 
Изванредни документарни филм, из продукције "Пријатељ Божији", међу монасима украјинског манастира Светог вазнесења уточиште је нашло и 140 сирочади. Гледајући их, тешко је поверовати да су ова невероватно драга деца сирочићи, на којима ожиљци од родитељске „љубави“ до данас нису зарасли. У Тврђави, где влада љубав и слога, разумевање слабости и жалости ближњег, од најранијег узраста уче лекцију саосећајности и знају да је и најјаднији од свих достојан љубави и пажње, само се треба присетити туђе несреће... Ово је филм о љубави, једна од најдивнијих, најпотреснијих и најтоплијих прича икада снимљених...
 


 
 

Саборник

   Недељник Саборне цркве

Патријарх Српски Иринеј

QR код

Ако желите да нађете тачну физичку локацију Саборне цркве, довољно је само да мобилним телефоном скенирате овај код Google Map ће Вам одмах показати.

 


 

Најаве

Свети Стефан и Јелена Штиљановић - среда, 17.октобар: Света Литургија у 8:00
Недеља Светих Отаца Седмог васељенског сабора - недеља, 21.октобар: Света Литургија у 9:00 

Галерије

Sample image Саборна црква

Sample image Живот цркве - догађаји

  Деца у Саборној цркви

Патријарх Павле

Мошти у Саборној цркви

Обреди

Крштења

Венчања

  


Виртуелна шетња

Прошетајте курсором кроз олтар и централни део Саборне цркве, као да се уживо налазите у њој...

Светиња живота

Sample 6                                                                                                                                                                                                            Ова рубрика посвећена је деци, њиховом рађању и очувању светиње живота. Погледајте...

Концерти

Sample image                                                                                                                                                                                                    Традиционални новогодишњи концерти Саборне цркве у Народном позоришту у Београду. Погледајте...

Мултимедија

                                                                                                                                                                                                            Цртани филмови за децу и документарни филмови о животу Цркве. Погледајте...