.

Watch

 
Почетна
Новогодишњи концерт 2010. Штампај Е-пошта

НОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ САБОРНЕ ЦРКВЕ,

14. јануар 2010. године у 20:00, Народно позориште у Београду,

снимак РТВ Студио Б


Овај  концерт духовног и народног стваралаштва Саборна црква већ други пут  посвећује Његовој Светости Патријарху Павлу. Лета Господњег 2007, концерт је био посвећен јубилеју пола века његове архијерејске и 17 година патријарашке службе. Ове године, поред Првог београдског певачког друштва, наступили су и: драмски уметници Љубивоје Тадић, Небојша Дугалић и Биљана Ђуровић, Дечији хор ПБПД, Асим Сарван са дечијим хором храма Св. Ђорђа из Београда, музичар Бора Дугић, Биљана Крстић, као и младе гошће из Србије – Даница Крстић из Крагујевца и певачке групе "Рашанкице" и "Рашанке" из Новог Пазара. Беседе и музички наступи били су праћени сликама Патријарха Павла, а приказан је и део разговора са Свјатјејшим Патријархом у емисији "Док анђели спавају". Епископ хвостански Атанасије је благословио овај свечани скуп, а старешина Саборне цркве, протојереј-ставрофор Петар Лукић одржао је на крају пригодну беседу о личности и делу Његове Светости, евоцирајући и личне успомене на њега.  

Директан  пренос концерта обезбедила је ТВ Студио Б, а присуствовао је велики број угледних званица, представници дипломатског кора, државни званичници, сарадници "Православног пастирско-саветодавног центра", свештенство Архиепископије београдско-карловачке, академици, професори, културни и јавни радници, донатори и добротвори Саборне цркве, као и гости из иностранства. 

 

 

 

Саборник

   Недељник Саборне цркве

Патријарх Српски Иринеј

QR код

Ако желите да нађете тачну физичку локацију Саборне цркве, довољно је само да мобилним телефоном скенирате овај код Google Map ће Вам одмах показати.

 


 

Најаве

Свети Стефан и Јелена Штиљановић - среда, 17.октобар: Света Литургија у 8:00
Недеља Светих Отаца Седмог васељенског сабора - недеља, 21.октобар: Света Литургија у 9:00 

Галерије

Sample image Саборна црква

Sample image Живот цркве - догађаји

  Деца у Саборној цркви

Патријарх Павле

Мошти у Саборној цркви

Обреди

Крштења

Венчања

  


Виртуелна шетња

Прошетајте курсором кроз олтар и централни део Саборне цркве, као да се уживо налазите у њој...

Светиња живота

Sample 6                                                                                                                                                                                                            Ова рубрика посвећена је деци, њиховом рађању и очувању светиње живота. Погледајте...

Концерти

Sample image                                                                                                                                                                                                    Традиционални новогодишњи концерти Саборне цркве у Народном позоришту у Београду. Погледајте...

Мултимедија

                                                                                                                                                                                                            Цртани филмови за децу и документарни филмови о животу Цркве. Погледајте...